Linnea Vihonen
Food design ja konsultointi
Food design eli ruokamuotoilu on esimerkiksi tapahtumien persoonallisen ja mieleenpainuvan ruokakonseptin suunnittelua tai tilaisuuksien ikimuistoisten ruokatarinoiden rakentamista.
Tapahtumien food design onnistuu haluttaessa myös paikoissa, joista löytyy jo ruokatoimija ja tilaisuus voidaan toteuttaa yhteistyössä paikallisen toimijan kanssa.
Oli mielessä sitten tuhansien ihmisten yritystilaisuus, parin sadan hengen kesäjuhla tai pienempi eventti – mietitään yhdessä lisää ja laitetaan projekti tulille!
"Linnea auttoi nostamaan Slushin ruokakokemuksen uudelle tasolle. Teimme rohkean päätöksen tarjota pelkästään kasvis- ja vegaaniruokaa tapahtumassamme, jonka tekemisessä Linnean ammattitaito sekä positiivinen, eteenpäin katsova asenne oli isossa roolissa. Linnea ei pelkää kokeilla uutta ja tuo proaktiivisesti ideoita pöydälle. Työskentely Linnean kanssa oli alusta loppuun saakka mukavaa ja inspiroivaa – tämä huipputyyppi ottaa huikealla tavalla asiakkaan toiveet huomioon!"
– Slush
Linnean ikuinen intohimo on uuden luominen ja olemassa olevan kehittäminen. Hänellä on tuloksekas taito tuoda nykyiseen jotakin täysin uutta ja luoda ruoan keinoin elämyksiä.
Ruokakonsultoinnissa hän on mm. toiminut uusien ravintoloiden taustajoukoissa luomassa ravintolan ruokakonseptia sekä palvelumuotoilua. Hän on toiminut Maa- ja metsätalousministeriön Kalakumous-asiantuntijaryhmässä, ollut mukana useassa kouluruokahankkeessa sekä projekteissa, joissa halutaan vahvistaa esimerkiksi yrityksen ruokatuotetta.
Oli ruokahaasteenasi sitten menukehitys tai vaikka brändin kirkastus – lähde Linnean kanssa ruokamatkalle mieletön maku, vaikuttava visuaalisuus ja vastuullisuus edellä!
Syötävä Sunnuntai -konsepti rakennettiin MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -tilaisuuden oheen palvelemaan sekä kaupunkilaisia että kaupungissa vierailevia kansainvälisiä vieraita. Konsepti oli osa Syötävä Helsinki -tapahtumaa, jolloin monet suositut ravintolat olivat poikkeuksellisesti auki sekä sunnuntaina että maanantaina.
Rakensimme kaupungissa vierailevia kansainvälisiä vieraita varten kaupungin karttasovellukseen katu-uskottavia ja läpinäkyviä suositteluja, joissa paikalliset ravintola-alan toimijat suosittelivat omia lempipaikkojaan. Työ huipentui toukokuussa 2024 järjestettyyn MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -juhlaan. Tapahtumien ruokakonsultointi yhdessä Helsingin Kaupungin ja Helsinki Partnersin kanssa oli unelmien projekti.