Linnea Vihonen
Chef & food designer
Ruoka on yksi Linnea Vihosen suurimmista rakkauksista. Tämä love story ei ole kuitenkaan vain kahdenvälinen juttu – upeat ruokaelämykset on tarkoitettu kaikille nautittavaksi.
Linnea muistaa jo nuorena huomanneensa, että rakastaa tuottaa elämyksiä ihmisille ruuan kautta ja palo alaa kohtaan on matkan varrella vain kasvanut.
Linnean ruokafilosofian kulmakiviä ovat uuden luominen, ainutlaatuisuus ja modernin twistin tuominen perinteisiin ruokiin.
Laadukkaista raaka-aineista se lähti, tarkemmin sanottuna kalatiskin takaa. Siellä työskennellessään Linnea sai ensi kertaa yhdistää kaksi intohimoaan: rakkauden ruokaan ja taidon tarjota asiakkaille elämyksiä hyvien raaka-aineiden kautta.
Ihastus ruoka-alaan kasvoi, joten seuraava steppi oli ravintolakoulu Perho. Myöhemmin tie vei Matias Dahlgrenin Michelin-ravintolaan Ruotsiin. Sen jälkeen Linnea on vaikuttanut useiden helsinkiläisten keittiöiden ohjaksissa. Määrätietoinen nainen eteni nopeasti vuoropäälliköksi ja toimia vuosia usean ravintolan keittiömestarina, mm. ravintola Yes Yes Yes Iso-Roobertinkadulla.
Tänä päivänä Linnea on ylpeä yrittäjä. Yhteistyökumppaneiden listalle on kertynyt vuosien saatossa vakuuttavia nimiä, kuten Slush, Helsingin kaupunki, Maa- ja metsätalousministeriö sekä Yle.
Linnea Vihonen tekee sitä, mitä rakastaa – ja hän tekee työtään täysin omalla tavallaan ja vaikuttavan hyvin.
Ruokakirjan kirjoittaminen oli Linnea Vihosen pitkäaikainen unelma. Linnean kattauksissa pöytä täyttyy ystävistä, runsaista vadeista, kilisevistä viinipulloista ja hersyvästä naurusta.
Sesonkien mukaan jakautuvat reseptit kiinnostavat jokaista ruoan ystävää ja inspiroivat kokeneempaakin ruoanlaittajaa.
Yhdessä pöydässä -ruokakirja on täynnä makumuistoja maailmalta ja reseptejä vuosien varrelta.